donderdag 15 november 2012

Tutorial Paper piecen

Deze maand hebben we voor jullie een tutorial, met een speciale reden.......(die wordt nog wel duidelijk)
Dus voor wie nog niet wist wat paper piecen nou precies is (ik geef het eerlijk toe, ik wist het ook niet) Marlieke legt het hieronder duidelijk uit.


Tutorial paper piecen,

geschreven en gefotografeerd door Marlieke

Als je op Google gaat zoeken naar wat paper piecen inhoudt, kom je het vooral tegen als een Quilt-techniek. Bij het scrappen wordt het echter ook gedaan. Eigenlijk betekent het zoveel dat je een stempelafdrukje "aankleedt" door het gebruik van een extra laagje dessinpapier of cardstock op je stempeladruk. Het geeft je afdrukje net iets meer én het is een zeer handige techniek voor als je (net als ik) geen uitblinker bent in het inkleuren van afdrukjes. Bovendien geeft deze techniek je de mogelijkheid om eens een keer van je restjes design papier af te komen. 

1. Druk de gewenste stempel twee keer af:  1x op wit papier  en   1x op design papier2. Kleur, indien gewenst, de delen van het afdrukje die je niet gaat paperpiecen in.3. Knip nu uit het afdrukje op het designpapier het deel dat je wel wilt paperpiecen. (Kledingstukken lenen zich hier meestal goed voor).


4. Plak het uitgeknipte deel / de uitgeknipte delen op het afdrukje.


5. Je bewerkte afdrukje is nu klaar voor verder gebruik op je creatie.


5 opmerkingen:

 1. Ik doe het regelmatig. Ik vind het persoonlijk veel leuker dan inkleuren. Als je het netjes wilt doen is het best veel werk, maar het resultaaat is er dan ook vaak naar. Ik heb deze techniek voor het eerst gezien op het blog van Peet's Scrapalbum en was er gelijk weg van. De tutorial geeft heel duidelijk aan hoe je te werk moet gaan, prima hoor. Groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh...wat leuk weer wart geleerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooo is dat paper piercen..
  wist niet wat het in hield maar deze techniek ken ik wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke techniek en super uitleg! Heb er al leuk mee gespeeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer wat geleerd! :) Bedankt voor de tutorial.
  groeten, Mazina

  BeantwoordenVerwijderen